Tarot of the Magical Forest

Gemaakt door: Leo Tang
Aantal kaarten: 78
Gepubliceerd: Taiwan, 2005 en Lo Scarabeo 2008
Afmeting: 12 * 7 cm
Soort kaarten: Tarot
De Tarot of the Magical Forest is een sprookjesachtig deck. Het werd eerst gepubliceerd in Taiwan en later nog door Lo Scarabeo. Leo Tang volgt in zijn deck de kaarten van Rider Waite en vervangt de mensen hier door dieren. Met hun grote hoofd, kleine lijfje en uitpuilende ogen zijn ze lichtelijk angstaanjagend, maar ook erg schattig te noemen. Zo is de keizer vervangen door een dik varkentje met minipootjes een grote ogen.

De kaarten nemen de lezer mee in een magische wereld van het betoverende bos, zo staat in het meegeleverde witte boekje. Dat dieren dezelfde eigenschappen kunnen hebben als mensen werd al eerder ontdekt door Aesop en Phaedrus, Andersen en de gebroeders Grimm. Leo Tang beschrijft dat we in deze fabels over pratende dieren onszelf kunnen herkennen. Met deze kaarten kunnen we hetzelfde doen.

De kaarten hebben grote, gekleurde afbeeldingen die door de strepen met potlood getekend lijken. De kleuren geven duidelijk aan of het om een ‘vrolijke’ kaart gaat of dat er een wat duisterdere betekenis aan de kaart te geven valt. Zo heeft de Dwaas een felgele lucht, terwijl de Duivel en de Toren bijna alleen zwarte tinten bevatten.

In de Grote Arcana komen diverse diersoorten voorbij: varkens, schaapjes, uilen, konijntjes maar ook een krokodil en een ijsbeer. Het zijn de wijze dieren die je de grote lessen van het leven bijbrengen. Ieder dier van de Grote Arcana heeft een uitspraak. Zo zegt de Duivel: “My services come at a price, and perhaps you will not like it”. Niet alles in dit deck is dus zo schattig als het in eerste instantie misschien lijkt. De vier kleuren van de kleine arcana hebben elk een vaste dierenfamilie. In dit sprookjesrijk regeert de familie kikker over de staven, de konijnen over de kelken, vossen over pentakels en katten over zwaarden.

In het witte boekje staat ook een legging die speciaal voor dit deck is gemaakt, genaamd de Sacred Tree. In deze legging trek je vijf kaarten, die samen een boom vormen. Kaart 1 zijn de wortels (je verleden), 2 de stam (de huidige richting), kaart 3 vormen de takken (positieve ontwikkelingen), 4 staan voor de dode takken (negatieve ontwikkelingen) en de laatste kaart staat voor de bladeren (de uitkomst).

De kaarten zijn zeker geschikt voor beginners, omdat de betekenissen en taferelen van de kaarten overeen komen met de Rider Waite. Daarnaast geeft de kleurstelling ook al een duidelijke aanwijzing in de betekenis van de kaart. Maar ook voor gevorderden is het een leuk deck. Je kunt in leggingen de betekenis van dieren in fabels vertalen naar de huidige situatie van de vragensteller. Jezelf herkennen in dieren is soms minder confronterend dat in menselijke karakters. Voor verzamelaars zijn de schattige uiltjes, konijntjes en varkentjes eigenlijk al reden genoeg om dit deck aan te schaffen.

Copyright © Nanaya, 2021