Loslaatlegging

Deze legging kan je inzicht geven in het loslaatproces. Je kunt de legging doen als onderdeel van je Mabonritueel.
Je zou kunnen beginnen met het trekken van de cirkel en daarna een korte meditatie doen. Je schudt de kaarten die je wil gebruiken en houdt de stapel even vast, terwijl je denkt aan dat wat je wil loslaten. Daarna trek je vijf kaarten die je één voor één omdraait. Als je de kaartenset niet goed kent, kun je het boekje met uitleg erbij houden. Schrijf per fase voor jezelf op wat je uit de tekst haalt en wat dit jou zegt. Op die manier kun je het later beter terughalen. Na de kaartlegging kun je nog even mediteren op de inzichten die je hebt gekregen en daarna de cirkel weer sluiten. 

Elk proces is anders, maar loslaten kent ook overeenkomsten. Eerst was er een situatie die voor jou normaal voelde: een relatie, een baan, een hobby, een huis, een lichaamsgevoel. Daarna gebeurde of veranderde er iets, waardoor de noodzaak ontstond om los te gaan laten. Dat kan iets van buitenaf zijn, maar ook een verandering in jezelf.

Kaart 3 en 4 staan op gelijke hoogte en geven het proces van loslaten aan: dat wat lastig is en dat wat je daarbij helpt. Beide delen kom je tegen tijdens het loslaten. Na het loslaatproces kun je terugkijken en houd je de lessen/ ervaringen/herinnering over.

Copyright © Nanaya, 2021