fd8b0f77d767f1f6640afba6916ff67c_l.jpg
66721815_1342062829278071_9037650259337019392_n.jpg

Over mij

Veel mensen zien heksen nog steeds als oude vrouwtjes met een pukkel op de neus, als zweverige types met Jomanda-achtige jurken of simpelweg als mensen die ze niet allemaal op een rijtje hebben. In mijn beleving ben ik geen van de bovenstaanden, maar toch voel ik me al jaren diep verbonden met hekserij.

Ik ben al jong met de ideeën van hekserij in aanraking gekomen en mijn ontdekking hiervan liep gelijk met mijn keuze voor een bèta-vakkenpakket op het vwo. Ik ben van het soort ‘eerst zien dan geloven’ en hoewel voor veel mensen wetenschap en hekserij (of al wat naar spiritualiteit neigt) lijnrecht tegenover elkaar staan, heb ik dat nooit zo ervaren. In boeken over hekserij las ik over magie en rituelen en tijdens de lessen biologie en natuurkunde leerde ik dat alles in de kosmos uit hetzelfde materiaal opgebouwd is en het hele leven eigenlijk uit (energie)trillingen bestaat. Voor mij sluit het een naadloos aan op het ander.

Eerste stappen op het heksenpad
Rond mijn twaalfde werd ik aangetrokken door alles wat met spiritualiteit te maken had. Ik was een enorme boekenwurm en heb het hele spiritualiteitsschap bij de plaatselijke bibliotheek meerdere malen gehad. Zo kwam ik ook een boek over hekserij tegen. Terwijl ik dat boek las, wist ik meteen dat het bij me paste. Wat bijzonder dat er iets bestond waar ik nog nooit van had gehoord, maar wat me tot in het diepst van mijn wezen raakte.

De jaren daarna ben ik me verder in hekserij gaan verdiepen. Ik zocht tevergeefs naar een opleiding of studiegroep en besloot er op mijn achttiende zelf eentje op te richten. In 2008 schreef ik de schriftelijke heksencursus: een cursus met niet alleen informatie maar ook veel praktische oefeningen en de mogelijkheid om huiswerk in te sturen. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier cursisten via de mail begeleid en vanaf 2012 begon ik met cursussen aan huis. Ik leer cursisten niet alleen meer over hekserij en het leven volgens de cyclus van het jaar, maar ook naar binnen kijken en ontdekken wie ze zijn en wat ze vanuit hun hart willen. Dat mensen dat mogen ontdekken, is voor mij pure magie! Daarnaast zorgen de jaarfeestvieringen en opleidingsgroepen ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en het is mooi om te zien hoeveel ik op mijn beurt van hen mag leren.

Jaarrond
De afgelopen twee jaren lagen de fysieke jaarfeesten en jaargroepen stil wegens corona en een verhuizing. Ik heb me gefocust op het schrijven van twee boeken, waarvan de eerste binnenkort uitkomt. Met Jaarrond ben ik een nieuwe leeromgeving aan het opzetten voor iedereen die zich graag wil verdiepen in leven volgens de seizoenen en zich verbinden met zijn of haar natuurlijke ritme.
Hekserij voor mij
Hekserij is een manier van leven. Het draait voor mij om bewustzijn, samenleven met de natuur en de seizoenen en jezelf blijven ontwikkelen. Als heks probeer ik vooral een goed mens te zijn, met een open blik de wereld in te kijken en anderen te helpen op hun pad. 

Hekserij loopt als rode draad door mijn leven. Dat betekent niet (en aan de andere kant ook weer wel) dat ik elke dag ermee bezig ben. Ik doe niet dagelijks rituelen en in het drukke leven van alledag schuift hekserij regelmatig naar de achtergrond. Maar mijn manier van leven en de beslissingen die ik neem, worden er wel elke dag door gekleurd. Het zit vaak in de kleine dingen, zoals dankbaar zijn voor de eerste warme lentedag of bewust stilstaan bij wat ik mag loslaten in de herfst. 

Nanaya is mijn heksennaam en de naam die ik 10 jaar geleden heb gekozen toen ik een website ging bouwen. De laatste jaren ben ik mijn eigen naam, Ilona, weer gaan gebruiken als ik met hekserij bezig ben. Nanaya blijft me echter erg dierbaar. 

Hartelijke groet,
Ilona
info@nanaya.nl 

Download hier mijn spiritueel cv
11262238_467471593403870_1605130904_n1.jpg

Copyright © Nanaya, 2021