Reacties van (oud)cursisten

Op deze pagina lees je reacties van wat cursisten vinden van de heksenopleiding, de schriftelijke heksencursus en de jaarfeestvieringen. Vind je het leuk om met hen in contact te komen? Stuur me dan een berichtje en meld je aan voor het besloten heksenforum op Facebook. 

Heksenopleiding

Nog een keertje heel erg bedankt voor het afgelopen jaar. Ik was best zenuwachtig toen ik me opgaf voor de cursus en zeker ook toen ik de eerste keer naar Gilze kwam. Wist niet zo goed wat ik moest verwachten en of het bij me zou passen. Maar je hebt zo'n fijne, rustige vibe en dat zorgde voor een heel warm welkom. Je praktische, nuchtere kijk op alles 'boven en beneden' vind ik enorm inspirerend. De zenuwen waren direct verdwenen en ik heb genoten van alles waar we het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Het was een jaar vol groei in alles wat heks zijn is, de verschillende manieren waarop je dit kunt uitoefenen en vooral, dat zoveel kan en het vooral belangrijk is hoe je dit zelf wilt ontwikkelen. Dank daarvoor! De cursusdagen waren telkens een moment voor me om ook weer even te reflecteren, na te kunnen denken over waar ik naar toe wil en de steun van jullie daar in te voelen. Heel bijzonder. Het zorgde ervoor dat ik telkens nieuwe energie voelde aan het eind van iedere cursusdag.

Heel veel succes met alles waar je mee bezig gaat zijn in de komende tijd; je boek, de plannen voor mensen in je buurt, je praktijk en al je andere dromen en wensen.
Ik zou het ontzettend leuk vinden om contact te houden met de jaargroep 2017 en ik hoop ook zeker naar de jaarvieringen te komen.

Liefs, Lenneke
Image

Schriftelijke cursussen

Inmiddels heb ik zowel de schriftelijke heksencursus als de schriftelijke tarotcursus gevolgd bij Nanaya. Deze beide cursussen zijn erg mooi opgebouwd, fijn geschreven en met duidelijke uitleg. In de cursussen kom je inspirerende opdrachten tegen die soms best confronterend en lastig waren.
Ik ben mezelf zeker regelmatig tegengekomen, maar ik heb ook ontzettend veel geleerd en ik ben zeker gegroeid.

Aan het begin vond ik het erg spannend om mijn huiswerk in te sturen omdat het een erg persoonlijke weg is. Het is dan heel fijn om te merken dat de feedback die ik terug kreeg heel open, eerlijk en zonder oordeel was. Dat maakte dat ik me vrij voelde om vragen te stellen en mijzelf ook open en kwetsbaar op te stellen.

Bedankt voor de vele inzichten, duidelijke uitleg en opbouwende feedback!
Anna
Image

Heksenopleiding

Elke maand mag ik me verheugen op een leuke dag, helemaal voor mezelf. Ik moet daarvoor uit Maastricht komen, maar dat is voor mij totaal geen probleem. De opleidingsdagen zijn gezellig, leerzaam en inspirerend. De manier van lesgeven van Ilona is heel afwisselend: stukje theorie, stukje doen en tijdens de lessen heb je ook het creatieve gedeelte. Het verveelt niet, de dagen vliegen juist om.

Hekserij is voor mij persoonlijk groeien, met de natuur en spiritualiteit. Je komt heel dicht bij jezelf te staan, wat ontzettend mooi is!

Je kan hekserij helemaal invullen, hoe jij het wil. Want ieders pad is heel persoonlijk. En soms kruisen wegen elkaar. Zo heb ik dit jaar hele lieve heksen mogen ontmoeten!
Rebecca

Schriftelijke cursus (review via MP)

Ik heb net de curcus afgerond, ik vond het bijzonder toegankelijk en zeer goed beschreven. Absoluut niet zweverig. Er worden veel aspecten behandeld. Huiswerk krijg je snel terug met duidelijk feedback , waar je zeker wat mee kunt. Je kunt altijd mailen voor vragen. Jammer dat de curcus afgelopen is. Echt een aanraden voor wie geïnteresseerd is natuurreligie.
Ezervrouwtje

Schriftelijke cursus (review via MP)

Een leuke, leerzame én praktische cursus. Prima in een half jaar af te ronden. Snelle en persoonlijke feedback per e-mail. Een goede start op het gebied van hekserij, van daar uit kun je selectiever zijn in de onderwerpen die je het meest aanspreken en waar je je verder in kunt verdiepen. Aanrader en dat voor een mooie prijs!
Kristel

Schriftelijke cursus

Een leuke leerzame en goed geschreven cursus met veel praktische informatie en oefeningen. Snelle en persoonlijke feedback op het huiswerk. Dit is echt een goede start op het heksenpad. Nu ga ik door voor de tarot cursus en denk dat ik daar net zoveel plezier mee zal hebben.
Benna
Image

Heksenopleiding en jaarfeesten

Ik volg de 1-jarige heksenopleiding bij Ilona. Deze dagen zijn voor mij heel gezellig, leerzaam, maar vooral waardevol!
Het geeft me een leidraad, een mooi pad wat ik kan gaan volgen.
De jaarfeesten geven iets extra's, even stil staan bij dat onderdeel van het heksenjaar, waarin je tot loslaten, stilte, groei en bloei kan komen.
Ik vind Ilona een lieve wijze vrouw, die de lessen en de jaarfeesten super verzorgd!
Alles past in het thema en gaat mooi in elkaar over.
Ik was op zoek naar een stukje meerwaarde, inzicht en groei.....die heb ik zeker door het volgen van de opleiding gevonden!
Luus
Image

Schriftelijke heksencursus

Al zo'n 10 jaar houd ik me met hekserij bezig. Jarenlang las ik voornamelijk boeken over hekserij, verdiepte me erin, maar praktisch bezig zijn kwam er eigenlijk niet van.

Zo kwam ik via internet ook bij Nanaya terecht. Zij bood 'n cursus aan, die zeker niet duur was! Door het inzenden van mijn huiswerk, wat ze met reacties en tips terugstuurde, ontstond 'n prettige relatie met haar. 

Haar cursus was erg prettig om te volgen. Naast de informatie, bracht ze ook lijn aan in het jaar, door heksensabbats duidelijk te omschrijven én zette je aan om praktisch aan de gang te gaan door je opdrachten te geven. Zoals zij zelf terecht zegt, hekserij is niet iets dat je alleen leert door te lezen. Het is iets wat je moet ervaren en moet doen.

Haar heksencursus heb ik ruim 4 jaar geleden gevolgd met heel veel plezier! Ik heb haar cursus nog altijd in klappers in mijn boekenkast staan en kijk er nog regelmatig in.

Gelukkig is het nog altijd mogelijk ideeën van haar te krijgen d.m.v. haar heksenkrant. Deze verschijnt zo'n 8 x per jaar, en heeft telkens 'n thema. B.v. veiligheid en bescherming, thema's m.b.t. het komende jaarfeest, hoe je die kunt vieren, veel (mooie!) visualisaties, creatieve opdrachten, ook 'n uitgebreide behandeling van het spiraal enz.enz.

Teveel om alles te benoemen, maar voor mij blijft Nanaya een geweldige heks met heel veel kennis en creativiteit die zij met veel liefde uitdraagt! 
Adriana
Image

Schriftelijke heksencursus

Ik wil je laten weten dat ik het heel leuk, mooi en bijzonder vond om deze cursus te volgen. Hoewel ik echt wel wat spanning en drempels heb ervaren, is het toch gelukt om er, samen met jou, een weg in te vinden en deze te overwinnen.

Ik wil je bedanken voor al je persoonlijke feedback en wens je heel veel plezier toe in alles wat je nog mag toekomen.
Wendy

Schriftelijke heksencursus (review via MP)

Pas heb ik de schriftelijke heksencursus van Nanaya afgerond. Ik vond het hardstikke leuk en leerzaam om te doen. Een echte doe cursus met veel informatie. Het huiswerk opsturen ging heel goed en ik kreeg snel reactie met feedback over de opdrachten. Ik ben erg tevreden en durf mezelf nou echt heks te noemen!
Lilli

Schriftelijke heksencursus (review via MP)

Ook net de cursus afgerond en ben heel erg tevreden. Nanaya is een hele praktische cursus met duidelijke taal. Zelf bewandel ik het pad al een tijdje maar miste de informatie om praktisch aan de gang te gaan, deze cursus heeft me hier zeker mee geholpen. Fijne voorbeelden en hulpjes qua meditatie.
Claire

Copyright © Nanaya, 2021