Schriftelijke heksencursus

Wil je graag meer leren over hekserij door theorie gecombineerd met praktische oefeningen en huiswerkbegeleiding? Dan is de schriftelijke cursus iets voor jou. Deze schriftelijke cursus heb ik in 2008 geschreven en tien jaar later volledig herschreven. Je kunt de cursus digitaal (via de mail) of geprint in een mooie bewaarmap bestellen. Het bijpassende heksenpakket is niet verplicht, maar wel een leuke aanvulling op de schriftelijke cursus.

Wat mijn cursussen bijzonder maken is dat je huiswerk kunt insturen. De afgelopen jaren zijn er verschillende heksen bij gekomen die online cursussen schrijven, maar het gaat dan altijd om zelfstudie. Hoewel je daar ook veel van kunt leren, heeft het kunnen sparren, vragen stellen en huiswerk insturen naar mijn mening echt meerwaarde. En ik vind het nog steeds erg leuk om cursisten te mogen begeleiden tijdens hun ontdekkingspad richting hekserij.
Image

De voordelen

• je kunt de cursus thuis volgen en hoeft dus niet te reizen
• je kunt je eigen tempo volgen en zo de tijd nemen die jij nodig hebt
• je kunt de teksten teruglezen en hebt zo een prachtig naslagwerk
• je hebt de mogelijkheid huiswerk in te sturen en zo tips en feedback te krijgen
• je kunt je vragen per mail aan mij stellen

Elk deel omvat theorie, oefeningen zodat je praktisch aan de slag kunt en een huiswerkstencil. Mijn ervaring is dat cursisten gemiddeld twee weken over een deel doen. In die tijd kun je je de onderwerpen eigen maken, alle oefeningen doen en de leerstof laten bezinken. Maar je kunt het huiswerk insturen wanneer het je uitkomt, dat kan tot twee jaar na start van de cursus. Dit zit bij de prijs inbegrepen!

Als je de schriftelijke heksencursus hebt gevolgd, kun je gemakkelijk instappen in de heksenopleiding of deelnemen aan losse workshops of jaarfeestvieringen. Die vormen een mooie aanvulling op wat je leert en helpen je de theorie nog meer in de praktijk te brengen.

Schriftelijke cursus: lesinhoud

Les 1: geschiedenis, tradities en vooroordelen

Les 2: het boek der schaduwen, heksenprincipes en de elementen

Les 3: de god en godin, mediteren en visualiseren

Les 4: het altaar, de werktuigen en cirkelwerk

Les 5: het jaarwiel: Samhain en Joel

Les 6: het jaarwiel: Imbolc, Ostara en Beltane

Les 7: het jaarwiel: Litha, Lammas en Mabon

Les 8: magie en rituelen

Les 9: de maan en esbats

Les 10: symboliek, heksennaam en de oude heksenteksten

Les 11: divinatie: tarot, runen, pendelen en schouwen

Les 12: kruiden, edelstenen en kleuren
Image

Kosten

Je kunt de cursus digitaal via de mail ontvangen of geprint in een mooie bewaarmap.

De prijs van de digitale cursus via de mail is 97,50 euro. Voor dit bedrag krijg je de totale cursus via de mail als PDF en de huiswerkstencils en casussen als Word-bestand, huiswerkbegeleiding, mogelijkheid tot het stellen van vragen en als je al het huiswerk instuurt, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

De geprinte cursus kost €149,50. Je ontvangt alle delen geprint thuis in een bijpassende multomap. Daarnaast zit ook in deze prijs natuurlijk de huiswerkbegeleiding inbegrepen, de mogelijkheid tot het stellen van vragen en als je al het huiswerk instuurt, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Vind je het leuk om direct de juiste spulletje te ontvangen?
Bestel dan het heksenpakket met je cursus per post. Dit pakket zit vol mooie materialen die echt een aanvulling vormen op de schriftelijke cursus. Het heksenpakket kost €49,50 en is alleen bij de schriftelijke cursus te bestellen. Het pakket stel ik met liefde en plezier voor je samen en alles wordt in de cirkel gezuiverd.
Image
Image
Extra informatie
In 2008 ben ik de cursus gaan schrijven die ik als beginnend heks graag had willen doen. Ik wilde iets opzetten waar zowel de beginner als een gevorderde heks veel aan heeft. Een cursus die voor iedereen toegankelijk is en individueel thuis te volgen is. Van alle ervaring en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, heb ik een duidelijke en overzichtelijke cursus gemaakt. Mijn vooropleiding tot docent Nederlands heeft me hier zeker bij geholpen. De cursus bevat zowel voor beginners als voor gevorderden heel veel informatie over verschillende onderdelen van hekserij, gecombineerd met toepasselijke oefeningen. Doordat er huiswerk ingestuurd kan worden en je altijd vragen kunt stellen via de mail, is het mogelijk echt verder te groeien. Naast de cursus krijg je dus ook persoonlijke feedback en ondersteuning.

Een paar jaar geleden heb ik de cursus herschreven en aangevuld met nieuwe inzichten die ik de afgelopen jaren opgedaan heb. Vooral het gedeelte over kruiden, edelstenen en de jaarfeesten is uitgebreid, maar er zijn ook meer oefeningen toegevoegd. Daarnaast heb ik meer eigen foto's toegevoegd, bijvoorbeeld van altaren tijdens de jaarfeesten.
Heb je al het huiswerk ingestuurd, dan ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Benieuwd of mijn schrijfstijl en ideeën bij je passen? Lees dan hier mijn blogartikelen of abonneer je op de gratis heksenkrant!